CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, May 7, 2011

CITE BALEK KAMPONG

Penat balek kampong drive non-stop..Dah drebar nyer sowang je nak wat camno.. Balek bertiga tapi saya sowang je ade lesen. Omak lak ade lesen sangkot..Sorang lagi lak xcukop umor tapi da baligh..hiks..

Perjalanan balek kampong bertemankan GPS yang memang boleyh diharapkan. Kalo tidak memang penin la nak cari jalan kan. Tapi penin tetap ade sebab omak saya plak melebih dari GPS..Asik tanyer betol ke tidak..aiyooo~~ Dah ader 2 benda bising lam kereta.. sebuah GPS dan seorang omak..Memang hapening..lol!

Pestime jugak saya pegi Janda Baek amek lil bro yang kebosanan. Memang la bosan kot jadi orang hulu. Nak wat camno kan..Terpakse la amek dia gak bawak balek kampong..Phewww.. Nak naek janda baek ni memerlukan kecekalan sebab jalan macam hammptuiiihh. Lobang kiri kanan..Nak elak lebeyh lebeyh takot masok gaung lak..X kew nayakan diri sendiri..terpakse drive super berhati hati.. Ingat orang tersayang la katekan..ahaks.

Dah settle pergi amek lil bro teros la press pedal minyak pecut ke kuantan.. Singah la umah makcik makan pisang goreng sepinggan dua then teros sambong balek pecut menuju ke Kuala Rompin.. Bertolak dari Pucong kol 10..Kol 5.30 baru sampai kampong.. Lenguh kepale lutot yer....

Sampai Kampong pungah beg semua kat umah makcik..Perot lak lapar gilos. Teros pecut g cari makanan. Teros tengok GPS mane tempat makan boley layan. Tapi nan ado ok..Tetibe terpikir Kepci baru bukak..Set GPS carik..Skali depan mata da...huahuahaua..boley xnampakkan. Yela..dulu dulu Rompin ni mane ade fasfud segala..Mamak pon xader..Naseb la apak saya pindah dok Pucong..heaven gilew..ghahahaha..

Balek Rompin sempat singgah pantai..Lame xtengok laut pantai timur..Dulu hari hari dok kuak lentang lam laot...Dudok depan laot la katekan..Memang legam la mase toe.. Nampak gigi je shining cikit. Tapi tuan nyer dari dulu dah gojes okey..memang xbole dinafikan..kuangkuang..;p
Penyu Pucong datang bertelor..muahehehe~
Lil broo & omak saya menikmati keindahan pantai yang indah..tehee~

P/s: Congrats pade abang shahril & isteri..Semuga berbahagia ke akhir hayat. Gamba xde sbb bg laluan cameraman pro..malu nak snap gune camera nokia ni..muahehehehe...




3 comments:

Si Gojes said...

wsalam....singah sudah..hiks..macih jenguk..=)

Cikgu Fikri said...

wah,,,
saper yg posing tu..
ada gaya model..
huhuhhu :)

Cikgu Fikri said...

eh, lamer xdgr citer,ke mana menghilang..
fiq tak der lah sibuk sket, tapi sedang exam week skrg..
huhhuh :)

Related Posts with Thumbnails