CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, February 24, 2011

NURKASIH THE MOVIE VcLIP~


Best gak suare Tiz feat Yassin..Bole la layankan.. Cinematographic Vid sangat kewl~
10 bulan bintang saya kasik..Dengar pon sambil nak wat lompat bintang yek..ahaha

Gojes sangat sawah padi toe cam nak pegi wat photoshoot kat situ je rase..huks
Nak pegi bendang  jauh berkilometrico tapi bawa camera fon jek..Ape kes. 
Dah jangan berangan xmunasabah..

PSP: Bile la nak rembat sebijik DSLR nie..Kempunan da...huhui~




Tuesday, February 22, 2011

ADIK EN NUFFNANG BERTUNANG

Ahad yang lepas adik en nuffnang telah bertunang dengan tunangnyer. Jadi selaku bakal ahkak ipar saya pon datang memeriahkan majlis dan juga perot saya..teheee~

 Makanan pada hari itu sangat menyelerakan iaitu Nasi Ayam bersama ayam yang dipanggang lagi besaw dan mebeless. Saya sampai belom masok umah dah dijempot makan. So.. selaku tetamu merangkap bakal tuan rumah, saya pon bersantap la dulu sebelom tetamu datang. Karang tetamu datang malu lak nak makan kan. Cehh.. Saje saje buat malu..ngehehe. Sebab makan x sopan..Pheww~
Gamba gamba sekitar majlis. Cuaca sangat cerah dan panas. 
Nak amek gambo pon banyak sangat cahaya. Aishh.. 
Gune camera fon je kan..Bole la dari xde..huhuks..
Ni ade sekitar majlis juge tetapi da selesai pon..
Semua yang perasan gojes mulai bergamba mengalahkan orang yg bertunang.
Yang memang da bertunang pon rase mau bertunang lagi..Camno la toe kan.
Nampak itu Cupcakes sudah jadi hantaran okey.. Betol2 bertuah cupcakes itu.
Ingat mau beri tuan rumah rase tapi sebab sangat gojes.. 
Tuan rumah menjadikan hantaran..hehe

PS3: Jadi tuan rumah sangat susah..sampai peloh peloh saya hari toe...ghaha..;p


Sunday, February 20, 2011

CUPCAKES..nyummm

Cupcake air tangan my lil sis n kawan nyer. Tapi warne gamba xsekata.
 Ikot pancaran lampu limpah je kan.Xde lighting effect segala..miahaha.
Nak edit cam malas nak layan. Bukan saya dapat makan pon..huhuk.
Ni cupcakes di buat khas untok adik en nuffnang yang akan bertunang esok
bersamaan hari ahad 20/02/2011. Jadi esok bertolak la saya ke Tangkak..Yihaa~
Selamat Bertunang saya ucapkan..=)

PS3: Kalo rase nak tempah sile la pegi belog my lil sis nie..untok pasaran pucong & kawasan terdekat saja..;)

Friday, February 18, 2011

ICE ROOM..Grrrrr

Nampak macam sedap x? Macam sedapkan tapi bile da makan..
Hmmm.. Indah rupe dari rase. Rase ape pon saya tidak tahu lah. Jangan ditanya.
Saya order itu Avocado Snow Ice n my lil sis Blueberry Snow Ice. Tapi dua dua cam lemau.
Bahek la saya makan ABC arge 5hinggit lagi sodap..memang xberbaloi baloi..
Sudu dia sangat panjang hokey. Boleh digunekan untuk mencedok mankok orang laen 
bile yang sediri punya xsedap.Tapi bile da mencedok orang laen
 punye same jek xsodap..Abis toe nak guna tok pe lagi.
Mayb buat kayu drum..ketok2 meja pon okey kan..cehh

PS2: 000.5/10 tahi bintang saya bagi..lalalala~  Jangan saman saya orang susah..=(

DUREN DUREN BIG APPLE

Pekejadahnyer semua ni..huh.. Sebelom workout sempat brunch ngan Duren Duren yer..
Haishh..Abis toe bile nak fit pon xtau la..Terpakse workout dari kol 4 till 6 sebab makan donut nie.
Malam plak minum green tea nak detox punya pasal. Sampai mata xngantok..huks. Sigh~

Tapi Duren Duren super delicious yer..Tetibe je da termakan tanpa sedar..miaahaha.
Sekali makan dua bijik yek xsedar sedar gak..WTH~ 

Thursday, February 17, 2011

JOM KE FITNESS FIRST

Atas permintaan akhirnyer saya gigih juge upload pixxa suasana di Fitness First IOI Mall..hehe.
Walaupon penat pon xhilang lagi tapi kerana saya tau kalo teros terbongkang atas katil memang lansung taon depan baru update kot.. Penat weyhh~ Nak tahu cube la senam pas balek koje..Kompem kebulo dan tido koma lepas toe...
Ni la alat alat senam yang ader..Banyak lagi tapi malu nak snap...miahaha.
Nanti orang ingat budak ni nak senam ke nak usha mamat hawt..cehh..
Ni gamba toilet dan shower room. Sangat bersih dan wangi yer. 
Bukan cam tandas sekolah. Selain itu ade juga disediakan bilik Sauna dan Steam.
Rase nak bakor lemak sile masok..
Kalo rase nak ikot kelas Yoga dan Senam robik sile tengok jadual yang tertera.
Jadi kene la datang mase da waktu yang ditetapkan. Saya malas la plak kan..ghahaha.
Yang dalam rak toe ialah CD dan DVD..Bole pinjam kalo nak.. best kan.
Rase haus dan dahaga..Sile teguk air yang mane anda sukai. Semua ada.
Dari yang xsihat hingga yang paling menyihatkan.
Contoh xsihat ialah air Coke dan tersihat Green tea panas~
Ni tuan belog tengah senam. Ade gak mase nak snapkan.
Xpe la sekali sekalakan. Pasni xde nak snap snap da..
Nak workout betol betol sampai selim melim okey..yeah!

P/S: Trainer and staff Fitness First very humble and friendly okeh..I loike ~hiks
        Layan saya borak sambil senam..miahaha.=)

PAMERAN PENGANTIN SACC

Cecite cecite...cehh malas saya nak cite. Tengok gambo pon da taw saya pegi manekan. Jadi sila la melayan gegemba yang extravaganza gojes yang pernah disnap oleh camera fon peri gojes..hiks
Saya cam terminat bunga jurai jurai toe la..
Rase cam nak wat jurai jurai ala ala feelin musim luruh..
Tema didominasi ngan kaler pink dan putih..
Mungkin warne nie paling sesuai untok bakal pengantin baru macam..hiks
OoMYGOSHH..Gojesnyehhhh~
Muke gemok...muahahaha
Ni tema ala ala sinderella kot..Tapi santek jugak warne camni yer..
Pokus kepada baju sinderella toe.
Yang sebelah baju toe kakak tiri sinderalla.
Orang nak snap bole menyibuk kan tunjok baju body lemak bersepah dia..haktuii
Lagi tema jurai jurai..i Loike it yooo~
Contoh kad kad hantaran yang sedap mate memandang.
Himpunan gamba malas nak upload satu satu..Macam macam ada..
Dari A sampai Z la kaedahnyer. Tengok gamba sile huraikan sendiri..
Tuan belog malas nak cite berjela jela..Tetttt~


Tuesday, February 15, 2011

RED VELVET

Sodap x gamba nie...yummy.
Mood makan melebeyhi mood mengarot belog.
Jadi sile mentengok gamba baldu merah ni cukop cukop..
Enak dimakan lepas senam..
Kalo sebelom memang xdigalakkan..makruh okeyh.
Nanti takot xmasok teros lam gym toe kan. Jadi jgn singah b4 senam.=)

Thursday, February 10, 2011

SHOW OFF CIKIT

Hari semalam dalam sejarah. Baru register sebagai FF member..
Nak senam sendiri xmampo lagi kan. Jom guna nasihat pakar..ngehehe.
Hari nie 1st day workout da sakit sakit tulang sendi..huks.
Tunggu lagi sebolan nanti saya wat review pasal kegojesan saya kembali ok..=)

Monday, February 7, 2011

BAJU KURUNG RIANG RIA RAYA DA SIAP

Yoooo~

Ahad lepas baru amek baju bajan yang telah siap ditempah untok beraya
 dan majlis lepas raya.. Majlis ape lepas raye kalo xlaen xbukan 
majlis kelapakkelepongkann..ngehehe. 

Semua da siap sepasang sorang dah. Mak saya nak plak tambah lagi 2 pasang..Cehh. Duet xbagi order je lebeykan. Memang lame la cikit tunggu..gahaha. Dahulukan yang saya yang gojes dulu. Mak saya ni baju kurung da berlambak tapi pakainyer setaon skalik kalo ade kenduri xpon raya. Toe pon ade hati nak menambah.huh.

Baju raye untok taon nie saya beli ala corak leopard cikit baru nampak matangkan. Salu bunga cenonet macam budak xcukop umor kan. Taon ni hamek design menunjukan kematangan cikit. Taon depan lagi bertambah matang..Cikit cikit kayuh la kan..Laju sangat terlebih matang lak..hoho

Selai buat baju kurong moden dan selai lagi baju pesak gantong. Tapi baju kurong moden toe mantop gila la plak..hiks. Fit sampai parent n grandparent komplen taw..cehh. Dorang cakap terlampaw fit. Kang gemok cikit dah xmuat..Hello~ Tengok orang lorh..ni tengah nak mantopkan balek la body..Tunggu okey..miahahaha..;p

Jangan lagi montok da..huks..Mau nanges baju da semua siap tapi xmuat..huhuks.
 Ape kes kan.Da la 6 7 bulan lagi mau raya dan majlis kelepakkelepong. Xmuat memang 
kene sombat gak la. Lemaks kan adjustable..ohoks!

Ni la pro dan kontra nyer kalo buat baju awal awal. Tapi kalo tempah kat KL ni last minute kompem x pakai baju raya la jawabnyeh. Xpakai baju raya xpe lagi la kot. Baju nikah xsiap mau nangis xde lagu.. Sebab toe la lagi 6 7 bulan majlis semua baju saya da tempah awal awal. Xde la nanti kelam kabot lintang pukang mau kesana kesinun.. Penin okeyh..
Raya depan bole la wat jubah ala gojes camniekan.
 Memang sejuk mata my daddy.hiks
Sekarang my daddy da follow tabligh taw..huks.
Xbole nak seksa meksa lagi..ngehehe...
Mau kene leteran kencang lam taalim wal taalum...=)






Sunday, February 6, 2011

KELEPAKKELEPONG MODE

Kelepakkelepong xsabar sudeyh...hiks~


Saturday, February 5, 2011

DOCTOR FISH SPA DI UMAH SAYA

Holaaa

Tajok adelah benar belaka. Tidak tipo sedikit pon. Tiada yang tipo melainkan
 benar benar tipo belaka.Siapa pintar dia memahami. Tidak pintar sila buat buat pintar juga. Saya bosan dengan orang pintar sama juga ngan ikan pintar. Selalu tidak takot kerana lapar..

Memang betol ikan sekarang pintar pintar belaka. Tangan saya pon dijadikan makanan. Oleh itu terjadila busines DR FISH kan. Ikan pon bole wat sebagai alat manicure dan pedicure. Siapa tahu sila buat buat xtahu sekarang..ohoks.

Jadi semalam saya pon melayan juga DR FISh free of charge. Ikan adelah
 hak milik mak saya. Maka xperlu bayar sedikitpon. 

Alkisah saya nak buat manicure buang sel sel kulit mati. Betol ke bole yek? Ntah la kan.
Mencoba tidak merugikan okeyh..hehe. Tapi tidak cukup budget punya pasal..Terpakse la celup je lam pasu ikan mak saya..miahahaha.
Nampak x saya sedang buat manicure. Celup jari satu persatu. 
Kalo celup semua DR FISH konpius mane nak cuci dulu..hiks.
Nampak x DR FISH sedang busy manicure jari runcingku.
Ingat macam nak buat pedicure tapi tatot kene kaki teros ngan mak saya.
Oleyh itu tidak berani mencuba la...
Disini la tempat tingal DR FISH..Dekat jek dengan pintu umah.
Penuh dengan hutan rimba di garnish oleh mak saya..hiks.
Gojeskan Rumah DR FISH..Jeles saya.
Mak saya bukan bela DR FISH jek. Itik bathtub ni pon dibela skali.
Sian Itik berpasir sebab lame xmandi. Musim bah kan sekarang nie..
Bukan Itik Bathtub jek..Ni lagi kawan kawan setaman..
Macam macam mak saya bela kan. Semua menatang ade.
. Tapi semua kene sumpah jadi batu.Senang cikit nak jaga kan...
Xyah penin kepala..
Sampai sini saje la Cite DR FISH saya. Kalo nak wat pedicure free
Sila suruh mak masing masing bela ikan gapi sendrik yek. Harap maklom.
Kalo bela ikan piranha lagi terbaek..



Friday, February 4, 2011

ONDE-ONDE INTAI PUTERI MANDI JAP

Seperti yang telah di huhakan entry yang lepas. Saya ade membuat kueh dua jeniskan..
 Jadi harini dengan mood yang penin penin lalat sebab belom santap..huhuks. Tapi gigih jugak buat entry kueh ala senang gilos ni.Jom layan. Xmo layan pegi cari belog laen..Eyh..jangan...pelis stay on dis belog bokeyh.
Resepi lengkap cer google sendrik..ghahaha. Same jek semua resepi onde-onde nie ok.
 Tengok tangan saya sedang uli..Gojes x..ngahahaha
Ni saya sedang nguli tepong pulut + tepong beras+air+pewarne ijau.
Uli sampai sebati yek..
Sebati sampai jadi doh camnie. Kalo xde rupa camni ade la yang xcukop toe kot.
Saya buat 2warne iaitu perisa pandan dan perisa ros merah.
Resepi adelah sesukati saya jek..Nak ikot silakan..
Amek doh tadi dan buat bulat bulat kecil cam pix diatas.
Jangan lupa tarok gula melaka lam toe yek.. Kang makan tepong semate mate lak..;p
Ni bulat bulat kecil warne ijau pulak. Kalo nak warne laen pon bole.
Warne biru sila isi Nila Ujala.. Kompem biru mate hitam mu...muahahha
Dah siap buat bulat bulat kecil tadi. Kecebo la dalam air yang mendidih.
Pastikan air mendidih..Kalo xmendidih pasti hati anda yang mendidih nanti.
Tengok sampai berwap camera saya..hohoks
Bile da terapong camni kire da masak la toe..
Sila la angkat dan tos dengan segera..
Dah tos buang air segala..Camni la rupenyeh..
kenyal kenyal gitoo kan..
Then guling gulingkan lam kelapa yang da dicampo garam cikit.
Guling sampai sebati tau. Anda nak join guling sekali pon bole..
Tadaaa..
Da siap pon..Santek x onde onde saya nie.
Makan panas panas adelah digalakkan.
Kasi air gula lam onde onde toe bakar bakar bakar lidah anda..huhuks
Saya dah kene pon..sakit lidah gojes ku..huwaa~
Rupe dari kanta mikroskop..hiks
Ni namenyer Puteri Mandi. Kalo xmandi kompem busok la kan.
Nak wat dia ni lagi gilos senang babing.
Doh yang memula tadi korang buat bebola pastoe kasi penyet.
Buat sebesa coin seposen. Lagi bosa pon bole..
Lam toe xyah isi gula melaka. Celur jek lam air mendidih.
Dah terapong korang angkat ler.
Inti dia ni kat luar yek.
Kelapa parot toe masak dengan Gula melaka sampi kering.
Pastoe gaul jek sampai sebati. Jadi la camni..
Kan senangkan. 1 doh bole buat dua kueh mueh..miahahaha

Okeyh lorh da ponat buat entry resepi.. Len hari saya wat entry sekebon cinta la plak yek..
Tatatatititututu.. Jangan lupe mencoba. Gagal sekali xpe..Gagal berkali pegi beli saje lerr.=) 

Related Posts with Thumbnails