CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, August 31, 2010

KAROT MAROT

Saje nak mengarot sebab xde keje cuti merdeka nie..haiyaa.. Busan siot. Nak pergi jenjalan pon busan gak.. Xtaw nak pergi mane dah nie. Kalo bercuti cuti Malaysia pon best jugak ek..hehe. Tapi abis la plak duet nanti..huhu. Pe la naseb kan.. Jadi cam bese dok terlingkop jer la kat umah nie. Dah puas terlinkop atas katil, layan tenet plak..pastoe layan komik la.. pastoe dah buke, layan makanan plak... Lelame bole moncit lagi bersepah lemak jugak nie.. Abis kegojesan saya yang xseberape nie..hohohoho~

Ni tengah mengarot depan blog pon asik mengunyah Cookie Crisp cam kambin. Sedap la plak xbole berenti da nie..hahaha.. Xpe la. Naseb cereal jer, kalo bende laen dah lame saya lempar kat bawah.. Soh kambin laen makan..ghahaha. Biar abis cepat cikit. Kalo lambat abis memang saya la bantai sorang sekotak toe.

Memalam nie plak tetibe cam nak pergi jenjalan makan angin malam.. Orang len pergi teraweh..saya plak nak pergi jenjalan.. Memang sangat ntahapeapekan.. Tapi xde la plak tempat nak pergi. Toe la orang hajak pergi gathering xmo ikot..kan da terdampar kat umah nie..wuwuwuwu.. sadis betol..

Ok lah..itu jer yang saya nak karot. Kalo penin nak bace sila la chaloo cepat..hehe.. sebab saya pon macam dah penin dah nie...Goshhh~


CAMAT HARI MERDEKA KE 53 MALAYSIA

Monday, August 30, 2010

LAYAN STEP UP 3


Ahad lepas pergi Alamanda layan STEP UP 3.. Memule ingat nak tengok Vampire Suck tapi cam lambat la sangat show dia.. Pilih yang mane cepat la kan lam kol 1 p.m camtoe sebab nak bebuke kat umah ajer.. Yang bestnyer memang xde orang sangat pon.. Bole jer pilih seat mane yang berkenan dihati..hehe~ Pelikkan hari ahad xde orang..Balek kampong awal ape orang gomen nie...

Cite STEP UP 3 ni same je la cam yang lepas lepas punyer cite pasal menari. Jadi memang xyah cite panjang lebar la .. Korang masok hall layan jer dorang menari sebab memang best bangat. Kekadang cam nak menari sesame lak rase..wakakaka.. Kalo la ader talent camtoe..kompem sangat best.. Macam macam style dorang buat sampai teruja & kagum sekejap..& yang  paling menarik..perghhhh.. Badan sorang sorang pon memang mantop especially hero dia lah..hehe.. berdarah idong kojap..lalalala~

Nie la hero dia yang mantop toe..huhu..ensem & cute siott.. Da la cam romantik giler lam cite toe..hiks.. Tengok dia menari memang sangat terpegun gitoo tanpa berkelip kelip mate..kah3. Yang scene menari lam Ballroom toe pon sangat romantik abissss.. Tengok jangan xtengok..ngehehe.. Cam model pon ader gak dia nie... Jambu batu gilerrrrrr~
Sape sape yang rase nak pergi tengok toe memang saya sarankan la.. Bole melayan minda dengan tarian plak.. Asik cite lawak & action kamen jer kan.. Layan muvee menari sekali sekala pon sangat ok aper.. Nak plak hero dia memang rangup mate memandang..ghahahaha~


Sunday, August 29, 2010

KE KLCC PULAK

Weekend lepas merayau soping raye ke jalan Tar.. Wekeend nie pulak ke SuxLam & KLCC.. Punyer meriah betol sopink rayekan. Tapi satu habuk baju raya pon saya xbeli..semua teman orang je beli..wuwuwu.. sadis betol raye taon nie.. Teman my lil sis beli baju raya jer, then tulun pilih2 mane yang santek.. Kalo dia pilih kompem semua ke laot la..haha. Naseb saya ni fashion consultant..lalalala~

Pergi SuxLam ya rabbi memang penin gilos tahap gaban. Nak cari baju kurong semuanya macam xsantek. Buang mase jer. Da la semua ku tawaf.. PKNS, SACC, PAS n etc.. Semua xjumpe baju kurong cambest. Mungkin sebab penin kot. Ramai sangat manusia, sampai xnampak mane yang santek dah..huhu. Jadi cam rase sangat membuang mase pergi SuxLam nie..

Pas rase penin yang bangat. Jadi menukar haluan mensooping baju raya ke KLCC. Lame dah x pergi jenjalan saner.. Jadi macam rase nak soping kat saner plak kan. Bergerak la teros dengan memandu secare berhemah..Tapi bole plak silap masok jalan Bukit Bintang..ghahaha.. Tersangkot sekejap jam kat situ.. Naseb arini memang KL xde la jam terok. Cume ala kadar jer. Pas tersangkot kejap.. Sampai la jua kami ke KLCC.
Jem kat BB..ni la kalo da drive sambil berangan lebey..huhu

Kat KLCC memang xde ler ramai sangat umat manusia. Toe yang best kalo soping kat sini. Bergerak pon dengan kelajuan maksimum. Parking pon seluas bendang. Pilih jer mane berkenan..hehe. Kalo sunway memang sakit cikit nak cari parking walaupon ade lampoo tapi merah memanjang watpe..huhuhu~

Pas soping lebey kurang dan xsakan untok my lil sissy.. Lam kol 9.30pm. Kami pon bertolak balek la.. Kalo x bertolak balek time nie kan nanti ade plak yang bising..hikhik.. Baek tanpa banyak soal balek je la kan.. Tapi sampai umah lam kol 10 .30pm sebab tersangkot jem kat Tesco Ampang..isk3. Xpernah nyer xjem kat situ..siot jer.. sampai sini je la kesah soping saya untok rini yer..hiks~ Jom tengok gegamba la plak yer..

Nak bebuke tapi semuanya fulhous. 
Jadi minom air cap badak & Starbuck je la dolu kan..hehe.

Cumelkan~ 
Bole plak dia nak men Cak Cak tyme tengah bebuke..hehe
Cute gilos.. Mak dia pon baek..

MENU OF THE DAY
Fish & Chip
Manhattan Fish Market
Nomm..Nom..Nomm..Burrrrpp~

Monday, August 23, 2010

JALAN JALAN JALAN TAR

Berape banyak jalan daa tajok nyer kan..hehe.. BTW nak cite hari ahad yang lepas saya pergi menSOPING di  SOGO dan JALAN TAR. Tapi sebenarnya bukan saya mensoping sangat pon cume meneman MR BF & family yang hendak mensoping raya.. Perghhh..memang penat yer.. sampai sekarang pon rase penat lagi..

Dah lame xpergi SOGO & Jalan Tar nie.. Last sekali pergi taon lepas kot.. Sebab cam malas nak pergi tempat banyak orang nie..penin beb.. Nak pergi punya susahkan tapi belinyer tidak jugak.. Toe yang malas nak pergi jauh jauh kalo soping.. Kalo bole nak pergi yang dekat ngan umah jer.. Paling jauh pon Shah Alam kot...hahaha..Kalo sunway memang tiap minggu la.. Sampai muak da..huhu..

Pergi SOGO memang penoh ngan manusia.. Memang SALE gilos smpai saya taktaw nak watpe dalam toe.. Cume berlegar legar didalam SOGO tengok barang dan yang paling best tetibe memPOHKONG lak plak lam SOGO..wahahaha..i Loike okes..Makasih ya MR BF...lalalala~ simpan baek baek yer... jangan berkarat lak nanti.. Polish selalu kasi shining hokeyh..;p

Pas abis memPOHKONG lam SOGO..pergi tawaf Jalan Tar cari baju kurung dan baju melayu.. Tapi xder yang berkenan dihati. Cume pilih baju melayu yang agak shining untok MR BF jer..hehe.. Lawakan saya pilih..wink wink~ Siap samping bagai.. Raya nanti jangan pakai sekejap jer sudeyh.. Bazer okeyh..Pakai sampai malam raya taw..

Pas abis menSOPING lebey kurang lam pukol 10 malam bertolak la balek dengan sunggoh penat skali.. Sampai sampai di umah teros macam orang ngantok disorong bantal..Memang mengantok gilos babeng.. Merangkak  rangkak okeyh naek atas katil tanpa mencuci diri dulu..Teros tido sampai pagi.. Bangun pagi pening macam lam boat lak..huhu.. Teros sambong tido lagi sampai kureng pening...haiyooo.. Memang hazab tol jalan jalan Jalan Tar nie..hahaha..

Okes la...Untok sape sape yang nak pergi soping toe..Selamat menSOPING la..Raya dah dekat nie.. Pergi la beli ape yang patot.. Kalo xmo soping lagi bagos..jimat cikit duet toe.. Simpan lam ASB..cikit cikit lelame jadi bukit kan..haha.. Pesanan khas dari si gojes yang memang taw lam ASB dia xkan jadi bukit..keje mentarah je tiap bulan kan..wahahaha..=)

MR BF soping lampo raya..
Tudong tudong di Jalan Tar..
Jenjalan Jalan Tar.. sesak okeyh..huhu
Berbuke di medan selera SOGO yg xbest tapi mahal je lebey..

Saturday, August 21, 2010

WINK WINK


Dapat award ni dari Si gojess Amalina. Maksih ya banyak banyak..hehe.. I Loike it..
Friendly ke saya nie.. Saya rase bole tahan la kowt.. Kalo x mesti kompem xdapek award nie..
Hokey..Thxs yer sangat sangat bagi award kaler purple nie kat saya..hehe..

Saya passing award ni kat yang paling bertuah..iaitu...Tadaaaaa....

The End

Friday, August 20, 2010

Cleopatra Stratan - Ghita

Gojesss & Sueeeeet sangat cam saya..hehe.. Sila la dengar yer.. Kompem best!

Hainita sta in cui
Afara soare nu-i
Nimic nu-i bun de cand
Ma gandesc la Ghita
Dar Ghita nu-i in sat
Eu m-am interesat
Imi pare ca-i plecat
Dupa granita...
Greu, tare mi-i de greu,
Vreau, da nu stiu ce vreau;
Stiu ca si tu ma placi
Spune, Ghita, ce tu taci?
Ori vina ori ti du
Ori spune da ori nu
Eu te rog nu ma-nerva
Ghita ce-i cu viata ta?

REF: Ghita, te-astept diseara la portita
Langa portita de la scoala
Vino da numa nu vini cum vii tu
De obicei cu mana goala
Cine te mai asteapta ca si mine
O seara intreaga numai pe tine.
Ghita, arata-mi tu o fata care
Sa te iubeasca asa de tare!

Ghita, te-astept diseara la portita
Langa portita de la scoala
Vino da numa nu vini cum vii tu
De obicei cu mana goala
Cine te mai asteapta ca si mine
O seara intreaga numai pe tine.
Ghita, arata-mi tu o fata care
Sa te iubeasca asa de tare!

Ghita, te-astept diseara la portita
Langa portita de la scoala
Vino da numa nu vini cum vii tu
De obicei cu mana goala
Cine te mai asteapta ca si mine
O seara intreaga numai pe tine.
Ghita, arata-mï tu o fata care
Sa te ïubeasca asa de tare!

Thursday, August 19, 2010

MUNGKIN


POSTO KAD RAYA


Da nak dekat dua minggu puasa.. Xlame lagi dah nak rayakan.. Tapi taon nie lansong xde saya beli kad raya. Taon lepas banyak gak beli dan bagi pade kengkawan.. Taon nie memang xde lansong lagi.. Ntah bile la nak pergi beli xtaw la.. Nak bagi kat sapa pon xtaw..semua pon xtaw alamat. Taon lepas  dok dekat dekat senang bagi ngan tangan jer..Xyah posto posto nie.. Xde la buang duet nak tepek setem bagai..kih3.. kedeks itu amalan mulia taw..lalalala~

Taon nie memang xde la beli Kad Raya kot. Macam malas nak mengarang bagai nie. Anta ucapan selamat kat FB je la lagi cepat dan murah.. Kalo ade saya nak anta pon hanye pade yang teristimewa saje..ngehehe.. Toe pon kalo saya ni tetibe rajin la kan. Kalo malas memang saya anta E card raya jerrr.... Cepat dan pantasss.. Xpayah tunggu lelame.. Kureng cikit keje Mr Posmen..

Kadang kadang ade gak kad raya yang xsampai sampai pon. Pas raye baru terhengeh hegeh cam penageh Mr Posmen nak kasi..huh.. Memang buang karen tol kan..hehehe. Buat penat jer beli sebelom raya.. baek anta pas raye.. lagi apdal...=)

Okes.sape sape yang nak suh saya kasi kad raya sila la kim kan alamat..wahahaha.. Tapi bila kad toe akan sampai memang saya xjamin..hagak hagak memang sampai mase raya haji kot paling awal...hehe..

P/S: Muskil ckit nie..nape xde Kad Selamat BerPuasa yekk...hik3..

NGIDAM KEK LAPIS..

Ngidam kek lapis sawak lak tetibe..wuwuwuwu... Yang masam manesss.. Sedapnyer kalo makan sambil berblogging..perghhhhh.. kompem saya telan dengan rakus skali.. Sedapnyehhh... Bayangkan sambil telan air liur je nie..hu3.. Pe la naseb saya kan... Nak beli xtaw plak kat mane nie.. Kalo ade pon dekat PKNS Shah Alam berlambak kot.. Kat Puchong nie mane mau cari.. Kedai roti je banyak... Kat Bazar ramadhan lagi la xde kot...  xpe la nanti saya nak order online jer sebab tetibe nampak kat FB kek lapis nie...wat saya xsenang dudok jer la..haiyaaa.. Bulan bulan pose nie jangan publish gambo makanan la kat FB toe bole x... Wat saya ngidam jer...Dah ngidam kan susah..mengalahkan orang pregnant lagi nie ha...ghahahaha~

Gegambo wat saya ngidam ialah dibawah..T_T
Amaran jangan tengok sebelom berbuke..Sangat ngeri yer...
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_

OH BERGEDIL

Hari toe pas bace satu entry pasal bergedil... Cambest plak rase kalo berbuke dengan bergedil panas panas kan.. Rase cam berkobar kobar nak wat la plak tapi xpernah buat. Jadi kene cari resepi la kat tenet la dolu.. Then kene beli bahan bahan dia kat pasar.. Ni kesah 3 hari lepas tapi sampai sekarang memang xnmpak hasil bergedil pon yang dihasilkan oleyh saya..hehe.. Bertuah sape yang dapat saya kan..ghahahaha~

Harini plak tetibe MR BF yang tetibe wat bergedil..Fuyyooo.. Bertuah betol kalo sape dapat dia gak kan..wahahaha.. Ntah betol ke tidak dia yang wat toe.. Kalo bukan dibuat depan mate saya memang saya percaya ala kadar jer la.. hehehe.. Menengok pade pix yang dihantar macam sodap jer kalo makan dengan nasi lomak dan sambal bilis.. Dolu dolu mase belajar kat UiTM Shah Alam salu tapaw Nasi Lemak lauk bergedil tepi Kolej Jati tue.. Perghhhh... Memang layan dan sangat best yerr.. Rindu lak nak makan bergedil lagi..sob sob~

Tengok la sok atau luse atau tulat atau pose taon depan siap la bergedil saya toe kalo xde aral melintang kan.. Kalo ade angin lintang tibe tibe memang xdapek la siapkan bergedil saya toe. Pose taon nie memang sedikit busy dengan tido sebab asal petang asik ujan memanjang. Memang kalo ujan saya menjadi sedikit lembab dan teros bergulung lam cimot sampai azan berbuke...hehe.

Tapi jangan risau.. Saya percaya tak lame lagi kan saya buat juga bergedil untok kali yang pertama dan akan saya upload pixxa bergedil saya yang gojess itu.. Tunggu okeyh...
Bergedil MR BF...^_^
P/S: Bape banyak perkataan BERGEDIL daaaaa....haiyaaaa..


Wednesday, August 18, 2010

Suasana Hari Raya - Anuar & Ellina

Lagu Raya paberet saya sebab ader Anuar Zain..hehe..Cute kann!!
Belom raya dah dengar ragu raya..memang gilos..haha.. saje amek mode raya nnti..
Pose saya kan tingal bape hari kalo dah di tambah tolak..hehehe..

PIXXA KEWL

Tadi berblogwalking mane mane tah.. banyak sangat jalan sampai kering tekak.. Bese la bolan pose berjalan jalan xkire tempat mesti la penat kan.. Pastoe tetibe jer termasok kat dalam Blog Aku Zaid..hehe.. Saya pon bace je la sebab membace itu amalan mulia dan meluas kan minda & menambahkan ilmu didada.. Membace lah saya disitoo then tertibe ternampak pixxa yang macam best dan stylo myloo dari nombor dan patah patah perkataan. Jadi ape lagi mase untok mengodeyh la wat penoh mase lapang...tambah lagi pengetahuan saya kan.. Bagus tol bace blog nie..haha. 

Hasil hasil pixxa sendiri yang saya buat berpandukan website yang diberi iaitu Phototext.. Tapi xtaw macam mane nak save la plak..aiyarkk.. Malas nak godek godek lagi..saya pon printscreen jer la sesedap rase..wahahaha.. Habis nak wat camno la kan. Macam teruja nak upload pixxa toe di blog sendiri. Jadi saya pon mengambil tindakan drastik cam salu saya wat bile ade website yang tak bagi copy sebelom register.. Sebab saya memang pemales nak regis bagai nie.. Jadi jom tengok hasilnyer..lalalalala~

SEBELOM
SELEPAS
SELEPAS
SELEPAS LAGI..JANGAN MELEPAS SUDA~
My LuVLy..hehehe~

Tuesday, August 17, 2010

JJCM BULAN RAMADHAN

JJCM saya di hari sabtu yang lepas. Memang terlambat cikit nak update kerane busy bebangat sampai balek teros tetido koma sampai pagi. Jadi xde mase nak menjengah blog saya nie. Jadi harinie baru ade mase cikit nak hupdate cite yang agak xmenarik kot untok orang len tapi menarik bagi saya..hehe..

 Alkisahnyer Sabtu yang lepas saya telah jalan jalan untok berbuke pose di Sunway pyramid. Jadi sebelom berbuke pose.. banyak la xtvt untok dilakukan sambil menunggu waktu berbuke contohnyer seperti tengok muvee SALT & juge shopping yang cambest saya wiv my lil sis...Xcelly saya nak mensurvey handbag baru untok tujuan mengutip duet raya dari MR BF nanti  haha..yola..sape lagi nak bagi duet raya kan kalo x MR BF.. Kalo dia bace entry nie..sile sile la siapkan angpow yer..ngehehehe~

KETEAPI SUNWAY PYRAMID
Ni suasana kat lobi Sunway Pyramid. Dorang dah ade stesen keretapi sendiri taw..memang superb lah~ Jadi sape sape yang nak pergi Sunway Pyramid pasnie sila la beli tiket keteapi tanah melayu yer. Kalo beli tiket keteapi Sunway.. anda akan betol betol turun kat lobi dalam Sunway Pyramid toe..Jadi tidak la anda membuang mase lagi kan...hehe.. Acah ajer..ni cume Stesen keteapi dummy sempena menyambot kedatangan syawal yang bakal menjelma xlame lagi.. Memang sangat cantek dan menarik untok sesi photo shoot yer...

AYAM PENYET RIA
Ni plak gambo saya memebuke pose di Ayam penyet ria di sunway pyramid. Memang sangat sedap yer. makanan dia terlampaw banyak sampai saya sempot nak abiskan semua..sedikit terseksa disitoo..huhu.. Pewot memang sangat moncit sampai nak jalan pon xlarat tapi naseb baek saya ade misi selepas makan. Jadi memang sedaya upaya untok teros berusaha pergi menjaya misi saya toe..hahaha..
Ni gegambo sebelom santap yer
Gegambo selepas menyantap dengan rakuss

Pas makan menjaya misi iaitu merembat handbag yang sangat gojes dengan bantuan my lil sis sebagai model bebayar taw..Bukan percume..memang licin purse saya hari toe yer.. Pe la naseb kan.. Dapat handbag baru tapi lam purse sekupang pon tarak tapi penoh ngan resit..hehe.. Nie la orang cakap biar papa asal bergaya..wahahaha.. Jadi jangan ikot habit saya nie yer...hehe.. Sangat tidak sesuai untok dia amalkan selalu. Tapi kalo kadang kadang sangat bole release tensi dengan sangat berkesan ye..yeahh!!
Related Posts with Thumbnails