CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 8, 2011

IPOH STATION PUCHONG

Sambungan dari entry yang berzaman da lepas oleh si pemalas..hehe. Bizi sangat lewat kebelakangan ni. kononnyer... Bizi nak BERSIH2 umah dan diri..weeee~ Nak pergi BERSIH kan KL cam da ramai sangat. Jadik saya BERSIH dari rumah la ajer lorh.. Umah pon da supe tongkang pecah ngan barang nak tawen nanti.

Owhh..jum kite ke tajuk asal. Aritoe pergi makan kat Ipoh kopitiam  sebab my sis cakap kedai dia super kewl dengan barang antik zaman 60an.. Jadik saya pon nak la tengok kan celah mane kewl nyer. Sampai caner memang bebetol cam masok kedai zaman dulu dulu..perghhh...zaman yang sangat sentimental..aman dan tenteram rase weyh.


Tapi xdapat amek gambo banyak banyak..malu sebab meje dekat dekat..wahaha. 
Tapi kalo buat photoshoot wedding ni memang phewww...sangat unik kot. Kalo buat pre wedding pon bole ni.. Macam nak wat la kunun...kuikuikui~


Makanan kat Ipoh Kopitiam ni pon best bangat. Makanan melayu asli yer. Saya bagi 2 ibu jari tangan..muahaha. Kalo nak tawu kene la pegi kan. Kedai dia tersorok cikit..Kalo sape dok pucong yang salu lalu  hi way LDP dari Putrajaya - Puchong memang senang nak cari sebab tepi jalan jer.
Banyak gegambor iklan evergreen kat dinding..Penuh satu dinding dapur ni..
Ni Player CD zaman dulu pon ader.. kat bawah toe pon banyak teko dan
pinggan mangkuk zaman dulu..Memang tokey kedai ni pengumpul barang antik tahap superkronik.
Tin rokok..ade lagik ke rokok lucky strike zaman sekarang..dulu cam glam jer kan jenama ni.
Benson and hedges pon cam xde da kowt..Kalo semua jenama ni pupus lagi bagus.;)
Menu terbaek Ipoh Station.. Nasi goreng Opah dengan asam pedas.
Memang terangkat weyhhh...
Ni dah sodakallah al azim.hehe. 
Pinggan makan pon cam mengamit memori..wakaka.

p/s: sok BERSIH 2.0 yer....yeahhhh!!





2 comments:

idealistik kirana said...

asam pedas....i lioke!

Si Gojes said...

asam pedas melaka toe...mmg la sodap..;)

Related Posts with Thumbnails