CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, January 23, 2011

JALAN TAR YANG HAVOC

Moshi-moshi semua.. Penat semalam lom hilang lagi jenjalan di jalan tar, Bukan jenjalan pon tapi pegi ngantor baju nak dijahit kat medan mara. Dah alang alang dekat ngan jalan tar jadi singah la jenguk jenguk dan sebey barang barang untok hari bersejarah saya nanti..muahahaha~

Naseb semalam xde la panas terik sangat. Mendung semacam tapi xturun hujan la plak kan. Jadi merewang la saya kat jalan tar toe..Masok segala mall yang ade kedai barang pengantin.. Kuar masok kuar masok cam xde arah tujuan tapi xbeli ape ape pon. Sebey jek dolu ape yang patot dan xpatot dibeli. Karang kalo borong awal awal kan rugik la jumpa lagi santek dan gojes kan. Jadi sebey la saya segigihnya ditemani my lil sis and lil bro..ohoho~

Dah sebey banyak semua kedai tapi cam xde yang berkenan dihati. Cam semua same jek cam orang. Abis kalo xmo same ngan orang camno plak toe kan..Aiyaaaa. Susah tol la kalo asik berangan bukan bukan nie. Kalo anak raja xpe la kan.. Tunjok mane berkenan dan nak wat camno semua dapat. Saya yang kais pagi makan pagi petang siang malam nie kene la kire budget dolu awal awal. Lebey budget kang pengsan lak En Nufnang kat laot toe..miahahaha..Sabar yek..
Berbunga hati tengok bunga kan. Tapi belakang bunge tidak termasok yer.
nyampahh..miahahhaa

Penat tengok bunge..Mari bergambo sambil buat muke berbunge-bunge..
Kiutkan saya kusi atas hantaran toe.. Siap sediakan payong sebelom hujan.
Sangat berhati hati kan takot kusangka panas terik tetibe musim bah lak.
Layan ajer lorh..
Tengok-tengok bunge pahar paling gojes..
Nanti telor pon nak cari paling besa dan mantop..
Orang tua cakap kalo bagi telor mantop nanti pengantin mantop lagi subur
miahahah~ Ape yang subur pon xtau la den...
Lepas abis menjelajah Jalan Tar..kami  pon beransur pulang.
Keta parking kat sogo jadi berarak la masok sogo beramai ramai.
Lalu depan sogo toe tetibe ade Prof tengah ngajor math..
 ramai tol anak murid kusyuk tengok..
yang pakai seliper toe tumpang sekaki tengok sebab slalu xlulus math..ohoks~
Nie la Profesor nyer. memang mantap la dia ngajor.
Anak murid pon pokus jer xbanyak bunyik..hehe
Tapi sian gak tengok sebab dia ngajar math cam ok tapi hidop dia end up camnie.
Xpe la kan. Bukan dia hidop nyusah kan orang len pon..
Bole dijadikan contoh cikit cikit kot...


7 comments:

ishiko said...

eh,...ehh...eh.. dye mmg tga mengajar ke kt situ??? -_-??
ambui sis...muke seri pengantin da tu.. theheheee..


http://ishikosworld.blogspot.com/2011/01/119-mari-manjakan-diri-dengan-mary-kay.html

idealistik kirana said...

1st time kowt dpt tgok ur real pics...huhu..comey..

Si Gojes said...

ishiko: spe yg mngajar ishiko oi..ha3. muke akak mmg slalu berseri..miahaha

kirana: awww..malu ai..jgn puji lebey nnt kembang..hiks.

ASaDa RyutaRo said...

selain bunga2 dan orang gojes di entry ni, gambar profesor fizik kerajaan malaysia tu menarik perhatian. siapa sebenarnya dia n apa dia ajar sangat menjadi persoalan. ramai lak yang mendengar.. tangga tu dah macam kerusi dalam dewan kuliah lak.

Si Gojes said...

maceh puji bunge gojes.. prof genius toe sdg ngajar math..tapi xtaw add math or minus math..kalo Mr Asada Ryutaro nk tau lg lanjot sile ke tangga sogo next weekend yer..;)

iris said...

eh betul ke dia ngajar?? nnt nk gi jugakla sabtu ni ,,,kelas dari pukul bape yer hahaha.... cik gojes i don't think mr asada tu leh pegi sogo... nk tau nape??? hahaha dia jer yg tau

si gojes said...

aah la iris dia ngajo math..haha. sy da taw nape mt asda xbole pegi sogo..dia kat egypt yek..miahahaha

Related Posts with Thumbnails