CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 18, 2011

PERIOD PAIN



Hohoks.. sakitnye pewot kene sengogot. Lame xkene sengogot tetibe arini kene plak. Ni mesti xcukop makanan lam pewot kan. Diet punye pasal.  Xpelah asal saya gojes sakit pewot sengogot skali sebolan xde hal kot. huhuks. 

Sengogot ni senang je nak kebah. Saya punye cara berguleng lam cimut sambil pelok bantal paling busuk. Cium sampai khayal..wakakaka. Macam hidu gam la kan. Tapi dari hidu gam baek saya hidu bantal busok lagi best. Xde effect ape ape kemudian hari. Cume jadi high cikit la sari dua sebab terlebey hidu ..ghahaha.

Tapi pade yang xde bantal busok..Ade bantal wangi jek.. jangan risau sebab ade kaedah laen yek. Sila makan pisang banyak banyak. Salu gak saya makan kalo tetibe sengogot. Memang berkesan dan cepat jek baek sengogot toe. Tapi sebab xslalu pisang ade lam umah dan malas nak pegi kedai beli. Jadi saya gune cara pertama aje lorh.

Kalo sakit sengogot yang terok sampai nak muntah dan macam nak koma. Sila la makan obat warne pink toe. Kat kedai 7E memang ade jual. Saya dolu dolu memang pernah kene tahap kronik nie. Sampai sakit dia tahap cramp satu badan.. berpeloh peloh tahan sakit wooo. Naseb sekarang da baek. Amalkan juga makan vitamin c memang kompem mujarab yek. Seyess!

Sakit sengogot yang xbole saya lupe mase tengah nak antar thesis degree. wuwuwuwu. Cam harem kan. Da la sakit pewot pastoe banyak lak benda yang kene edit last minute. Terpakse saya telan pil pink 2 bijik 3 kali sebab sakit tahap cipan dengan stress nak nganto thesis lak toe. Naseb berjaya juge siap akhir. Kalo x teros koma kene repeat satu sem lagi. ammmma~

4 comments:

Yuni Aisyah said...

time segugut x baik amalkan mkn pil pink tu...tak baik utk rahim..org la kate..hehe

si gojes said...

da lame xmakan. Las makan taon lps nak anta thesis toe..huhu..

Tqa said...

Adoi. Siannya. Ada satu lagi cara, auww. Warden i yang ajar. Dia suh amik botol air. Pastu isi dengan air panas. Balut ngan towel pastu golek2 atas perut. Memang lega. Try lah! :)

si gojes said...

hehe...bagos gak toe..tpi da sakit xde mood nk msk air pns lak.. bergolek ats katil ajo..huhu

Related Posts with Thumbnails