CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 7, 2010

METROSEKSUAL


Semua orang kompem tahu aper itu metroseksual kan. Kalo xtahu gak meh saya tulun bagi taw nie.. Lelaki metroseksual ade lelaki yang mementingkan penampilan dia xkire mase. Semuanya mesti lah kemas dan rapi. Kalo xkemas pon ianya mesti la stylo mylo yer.. Ala ala bergaya sakan mengalah kan pompuan. Selalunya mereka juga suka bersolek tapi tidak la seperti pompuan yang bergincu bagai. Lelaki metroseksual nie cume berbedak padat dan ber lip gloss saje. Agar muke mereka nampak berseri dan ceria gitu..hehe...

Setiap bulan activiti rutin mereka selalunya adelah ke salon dan spa. Merias aper yang patot dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Oho~ susah betolkan kalo dapat laki camnie.. Kompem belanja dorang pon dah mengalah belanja pompuan. Abis kalo kawen nanti mesti lari budget kan  kalo da laki bini antoo merias diri.. Pakaian memang jangan cakap la kompem asik membeli jer sebab nak jage imej semasa. Wah~ gila nyampah saya~

Gaya mereka ni kadang kadang boleh buat orang salah faham. Kalo dah baju ketat nampak six pax dan seluar nampak xbernafas. Kadang kadang orang akan cop kan mereka sebagai homoseksual ya. Homoseksual dan metroseksual bagai aur ngan tebing plak kan..ngehehehe. Sebab mereka yang gay nie la yang nampak selalu merias diri dan agak mementingkan penjagaan diri. Kalo yang straight memang selalunya selebet dan ala kadar jer kalo berfesyen... Xde la bersungguh sungguh cam golongan tersebot. Tapi ade jugak segelintir yang memang betol betol metroseksual tapi bukan homeseksual. Jadi jangan la serkap jarang jer. Tidak baek taw.. 

Metroseksual selalu akan dibayangkan sebagai lelaki kacak dan macho sebab kalo xkacak xberape metroseksual la plak kan.. hehehe.. Susah betol kan kalo nak dapat gelaran metroseksual nie. Kacak, ensem, macho dan maskulin adalah sinonim dengan definasi metroseksual. Kalo tidak kacak itu cume metroharian jer la. Aiyaaa.. Memang bias betolkan saya. Sebab fitrah manusia semua benda nak nampak cantek jer xkire la dalam dia xcantek pon.. Itu boleyh kautim kemudian okeyh....

Satu lagi yang best nyer tentang metroseksual nie ialah mereka akan selalu ke gym untok menjaga & mencantekkan badan. Agar badan mereka fit dan gojes. Tidak mungkin untok golongan metroseksual ini moncit dan boroi. Selalunya akan nampak berketak ketak dan seksi gitu..hehe. Jangan kan pompuan tengok cair, lelaki pon bole meleleh kalo tengok..Nyummmmmy~

Okeyhlah... banyak sangat saya merias blog ni dengan cerita metroseksual. cukup cukup la tue kan.. Nanti sape sape yang laki atau boy friend dia seorang yang metroseksual. Harapkan bersabar banyak banyak. Hanya dia yang tahu camne boringnyeh orang camnie. Rutin utama hanya mencantikan diri mereka sahaja. Yang laen belakang kire...hehe...
kacaknyeh~~~

2 comments:

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

hahaha,,,,

aku x,,,aku x,,,aku uberseksual,,,

aku xsuke sgt ciri2 metro ni,,

kalo ade formal event baru jd seorang metro,,,

AQMAR said...

uberseksual tue len ckit..tue yang mmg laki unggul..hahaha

Related Posts with Thumbnails